Relațiile bune, de prietenie, de parteneriat între Moldova și Azerbaidjan se încearcă a fi distruse, transferînd pe teritoriul Republicii Moldova și situația de conflict între Armenia și Azerbaidjan, ceea ce este inadmisibil, iar poporul moldovenesc nu merită acest lucru.
Declarația a fost făcută de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Azerbaidjanului în Moldova Gudsi Osmanov, comentînd ciocnirile care au avut loc astăzi în fața ambasadei Armeniei în RM dintre reprezentanții comunității armenia și azere.
În opinia diplomatului, vinovați de aceste provocări sînt doi oameni – armenii etnici: Gaik Vartanean și Ernest Vardanian, primul fiind deputat în Parlamentul Moldovei, iar al doilea – consilier al președintelui Moldovei.
„Au răsunat cele mai grave insulte în limba armeană, iar jumătate din azeri cunosc limba armeană. Cum se poate face acest lucru, mai ales în raport cu o persoană din Caucaz. Azerilor li s-au strigat că noi, armenii, v-am pedepsit foarte mult și v-am ocupat teritoriile și vom ocupa în continuare. A avut loc o ciocnire. Este bine că în cele din urmă nimeni nu a fost ucis”, a spus Gudsi Osmanov.

Lasă un răspuns