Partidul Unității Naționale consideră inadmisibilă sabotarea continuă a ajutorului umanitar acordat necondiționat de către România cetățenilor Republicii Moldova.

După încercările unor deputați PSRM precum  și a unor consilieri ai lui Igor Dodon de a minimaliza ajutorul acordat de România, guvernarea PSRM-PDM  refuză în mod rușinos și nejustificat să ofere permisiunea celor 20 de camioane cu ajutor umanitar destinat luptei anti-Covid 19 să fie prezentate și predate beneficiarilor în PMAN.

Partidul Unității Naționale solicită Guvernului să permită celor 20 de camioane staționarea și predarea ajutorului românesc în valoare de 3,5 milioane de euro (cca 66 de milioane MDL) în Piața Marii Adunări Naționale.

Facem apel la PDM să-și dovedească prin fapte declarațiile pro-europene și de prietenie față de România și să intervină la premierul Ion Chicu pentru ca ajutorul necondiționat venit din România să fie distribuit din Piața Marii Adunări Naționale. 

Eforturile guvernării de a ascunde practic de ochii cetățenilor Republicii Moldova ajutorul venit România este un gest nu doar inamical dar profund anti-românesc.

06 mai 2020

/pun.md/

Lasă un răspuns