Igor Dodon are o singură miză, al doilea mandat de președinte. Pentru asta ar face orice, pentru asta a și doborât guvernul Sandu, ostilizându-i pe cei care l-au plămădit. Strategia lui pentru al doilea mandat este să se „umanizeze”, adică să își extindă bazinul electoral către centru, cu scopul de a fi agreat de zone electorale din ce în ce mai ample sau, cel puțin, să nu fie respins de acestea. În plus, „umanizarea” lui ar demobiliza electoratul pro-european sau pro-românesc, care nu ar mai vedea în Dodon un pericol iminent – opinează analistul politic Dan Dungaciu într-un editorial pentru Cotidianul.md.

Ultima ieșire, apropo de ambasadorii UE, este expresia unei exasperări și a unei enervări fără precedent. Dacă a ajuns să spună public asta, vă imaginați cum gândește cu adevărat despre UE și ambasadorii de la Chișinău… Evident, a fost o eroare strategică majoră: fiarei i-au sclipit ochii, ghearele au apărut din pernuțe și părul a ieșit de sub cămașa albă și costumele scumpe cumpărate din Occident… Și toată lumea a văzut asta.

În relația cu România eșecul e total și ridicolul a fost absolut. Te-am înșelat, te-am ponegrit, ți-am luat banii, te-am făcut de râs, te-am vorbit de rău pe unde am putut, dar… te-am iubit, Maricico! Așa se comportă Dodon în relația cu România! Uitați tot ce am spus, tot ce am făcut, toate jignirile… Te iubesc România, „frații mei români”… E culmea ridicolul la care poate ajunge un președinte de la Chișinău care a rămas fără niciun sprijin.

mai mult la  cotidianul.md

Lasă un răspuns