Despre obscure afaceri financiare scrie astăzi la Moscova Kommersant. Cotidianul cu sigla “Ъ”, ziar dintre cele mai informate, anunță că lui Renato Usatîi i s-a făcut dosar penal în Rusia și că va fi inculpat chiar azi. Primarul din Bălți, adversar al lui Igor Dodon, posedă și cetățenia rusă, pe lângă cea moldovenească.

Kommersant afirmă că știe că astăzi după-amiază Usatîi va fi inculpat de către Departamentul de investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse pentru participarea la o „asociere de răufăcători” (участие в преступном сообществе). El va fi oficial acuzat de spălare de bani împreună cu fugarul Vladimir Plahotniuc. Plahotniuc, la rândul lui, mai e căutat pentru trafic de hașiș dinspre Maroc spre Rusia și pentru a fi încercat să organizeze… asasinarea lui Usatîi.

Renato Usatîi a declarat pentru Kommersant că toate acestea se întâmplă doar pentru că el va fi candidat în alegerile prezidențiale din Moldova, iar Dodon se teme de el mai mult decât de pro-occidentala Maia Sandu.

mai mult la /romania.europalibera.org/

Lasă un răspuns