Pînă acum, analizele critice făcute de istoricul Armand Goșu despre ceea ce se întîmplă în războiul din Ucraina și la Kremlin s-au adeverit. Cumpănit și calm, deși rușii l-au pus pe o listă neagră, Goșu vorbește acum de fricile oamenilor lui Putin, despre anul decisiv al războiului care pare să fie 2023 și despre propagandiștii lui Putin din România.

Cristian Teodorescu: Slugile lui Putin te-au pus pe o listă neagră. Știind de ce sînt ăștia în stare, mi se pare îngrijorător.

Armand Goșu: Lista este întocmită de ziariștii de investigație care au cercetat un volum imens de documente, peste două milioane, din cea mai mare scurgere de date dintr-o instituție centrală de la Moscova. Pe listă sînt 804 nume, persoane monitorizate de cenzura din Rusia, Roskomnadzor, din decembrie 2020 și pînă în septembrie 2022. Acum cîteva săptămîni, pe 8 februarie 2023, mai multe publicații de limbă rusă care apar în Occident au ieșit cu anchete solide despre funcționarea cenzurii, felul în care este curățat spațiul informațional din Rusia de orice critică la adresa lui Vladimir Putin. Asta mi se pare partea cea mai importantă, pentru că-ți arată cît de haotic funcționează aceste instituții.

mai mult la :  /www.catavencii.ro/

Lasă un răspuns