Infotag.md | TIMP DE OPT ANI DE ACTIVITATE, INVESTIŢIILE ÎN ZEL BĂLŢI AU CRESCUT DE 24 DE ORI

0
240

Timp de opt ani de activitate, volumul investiţiilor în Zona Economică Liberă (ZEL) Bălţi, a crescut de la $6,7 mil. până la $161,8 mil. Potrivit agenţiei INFOTAG, aceste cifre au fost anunţate de prim-ministrul Pavel Filip vineri, în timpul vizitei la noile fabrici de pe teritoriul ZEL.

Potrivit lui, cei 55 de rezidenți au creat peste 6200 locuri de muncă, cu un salariu mediu de circa 11600 de lei.

Premierul și-a început vizita cu noua hală a celei de-a doua fabrici a producătorului de cablaje auto „Draexlmaier” (Germania), deschisă la sfârșitul anului 2017. Realizarea proiectului investițional în valoare de circa 35 mil. de euro a permis angajarea a 1000 de persoane, număr ce urmează să fie dublat până la finele anului curent. Totodată, compania planifică deschiderea unei fabrici noi în orașul Cahul.

Pavel Filip a vizitat şi cea de-a doua fabrică, recent deschisă, a companiei austriece „Gebauer & Griller”, specializată în producția de cablaje pentru industria auto şi telecomunicații. Investițiile pentru construcția noii fabrici au depășit 20 mil. de euro, fiind create aproximativ 600 de locuri de muncă.

http://www.infotag.md/finances-ro/261198/

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns