Valeriu Munteanu : Noua doctrină „Anti-Moldova” a lui Plahotniuc ne duce în rând cu Etiopia și Somalia

0
205

După ce, utilizând cu spor metoda „bâtei mari”, a rămas singur la guvernare, Vladimir Plahotniuc a încercat un timp (în disperare), să se „brănduiască” drept cel mai mare pro-european al Republicii Moldova, aflat într-o luptă încrâncenată cu Igor Nicolaevici Dodon, așa-zisul cel mai mare pro-moscovit al Basarabiei. Doar că dansul stângaci al binomului Plahotniuc-Dodon a fost trădat de acțiunile autocratice ale tandemului guvernant și repulsia pe care o etalează tot mai pregnant Partidul Democrat pentru valorile europene autentice.

Recent, subit, PD a schimbat macazul, spunând că până acum toate forțele politice din Republica Moldova s-au raportat la un vector de dezvoltare externă, iar de astăzi înainte PD se va transforma într-un partid pro-Moldova, făcând abstracție de vectorul de dezvoltare externă. În același timp, liderul PD a spus că unii sunt cu România sau UE, iar alții cu Rusia și doar ei, democrații, vor fi „cu poporul”.

Este o impertinență usturătoare să se pună în aceeași oală UE și România cu Federația Rusă. Fără banii primiți din partea României și a UE, Republica Moldova s-ar fi prăbușit ca stat. Fără creditul de 150 de mln. de euro din partea României, nici FMI nu ar fi semnat cu statul nostru un nou acord de finanțare, iar fără banii de la FMI nu ar fi fost posibilă plata salariilor a pensiilor, plata energiei electrice consumate de Casa Guvernului sau plata benzinei pentru mașinile poliției. În ce privește UE, Republica Moldova este statul extracomunitar, care a primit cele mai multe fonduri pe cap de locuitor. În același timp, Federația Rusă nu ne-a dat nimic, niciodată, doar război, amenințări, șantaj și blocaj economic și o datorie de 6 miliarde de dolari pentru gazele naturale consumate de separatiștii din stânga Nistrului.

mai mult la :  munteanu.md

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns