Cetățean din Bălți, condamnat pentru trafic de influență

0
171

Un cetăţean din municipiul Bălţi a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru extorcare şi primirea a 500 euro de la un bărbat în scopul eliberării unui permis de conducere auto, categoria “C”, pe numele acestuia.

Procuratura Anticorupţie a pornit urmărirea penală în urma denunţului persoanei, conform căruia condamnatul, acționând în mod intenționat şi din interes material, susținea că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din municipiul Bălți, responsabile de examinarea cunoștințelor teoretice şi practice în cadrul susținerii examenului de conducător auto de către denunțător. În schimbul recompensei materiale, inculpatul promitea aprecierea celui examinat cu calificativul “admis” și eliberarea permisului de conducere auto într-un termen foarte scurt.

Inculpatul nu şi-a recunoscut vina, iar pe durata anchetei, a indus în eroare în mod repetat organul de urmărire penală furnizând informații false, astfel urmărind tergiversarea anchetei.

Totodată, pentru faptele comise, a fost confiscată suma de 500 euro, ridicată în cadrul percheziției şi a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligațiunea de nepărăsire a țării. Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns