Ce rusine îngrozitoare ! La Chisinau covorul rosu a fost asternut unui dictator sinistru, direct peste sîngele profesorilor turci expulzati | Maia Sandu: Recep Erdogan a acceptat să vină la Chişinău doar după ce autorităţile i-au expulzat pe cei şapte profesori turci

0
141

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, consideră că preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a acceptat să vină într-o vizită oficială la Chişinău numai după ce autorităţile moldovene i-ar fi satifăcut solicitarea acestuia ca şapte profesori turci de la Licerul Orizont, aflaţi în opoziţie cu liderul de la Ankara, să fie expulzaţi din Republica Moldova şi aduşi să fie judecaţi în Turcia.

„E foarte clară această legătură dintre vizita lui Erdogan, care altfel nu se putea întâmpla, dacă autorităţile de la Chişinău nu ar fi satisfăcut moftul de a transmite oamenii acolo pentru a fi încarceraţi”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV.
Preşedinta PAS a menţionat că vizita lui Recep Erdogan la Chişinău are loc în situaţia în care „Moldova demult nu a mai avut vizite din partea structurilor europene şi a ţărilor strategice. Mă refer la ţările UE, la SUA”. Ea a accentuat că Recep Erdogan are „reputaţia unui dictator în devenire”.
„Asta ne dă de bănuit ce anume vrea să construiască această guvernare. Pe de o parte este o guvernare izolată, care vrea să izoleze şi R. Moldova. Pe de altă parte, pe faţă arată cu cine vrea să prietenească şi, respectiv, ce valori împărtăşeşte”, a afirmat Maia Sandu.
Amintim că şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului moldo-turc Orizont din Chişinău, printre care directorul filialei Durleşti, directorul filialei Ciocana şi directorul filialei Ceadâr-Lunga, au fost reţinuţi de către ofiţerii SIS, după care expulzaţi din ţară, fiind suspectaţi de legături cu o grupare islamistă. Presa din Turcia scrie că autorităţile moldovene i-au reţinut şi extrădat pe cetăţenii turci la solicitarea venită de la Ankara. Cetăţenii turci reţinuţi activează la Liceul Orizont, instituţie de învăţământ finanţată de clericul Fethullah Gulen, acuzat de Recep Erdogan că ar fi organizat lovitura de stat din 2016. De atunci, Turcia a pornit o represiune naţională şi internaţională a oamenilor lui Gulen.

 

Citeste mai mult: adev.ro/pgrhsm

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns